Використання озону на підприємствах і в сільському господарстві в Харкові та області
Наша компанія СанЕксперт Харків має великий досвід роботи з озоном, при обробці приміщень, транспорту, тари, а також при роботі з насиченою озоном рідиною для дезінфекції цистерн і ємностей. Технологія яку ми використовуємо вже багато разів довела ефективність і підтверджена лабораторними аналізами.

Застосування озону в харчовій промисловості
- Збільшення термінів зберігання швидкопсувних продуктів таких як: м’ясо, риба, сир, овочі та фрукти і т.д.
- Знищення вірусів, бактерій або грибка на поверхні сировини або товарів.
- Знезараження води.
- Дезінфекція важкодоступних ємностей або обладнання, а також систем комунікацій.
- Знезараження виробничих приміщень, складів або приміщень загального користування.
При застосуванні обладнання що генерує озон дуже важливо врахувати всі особливості оброблюваного приміщення – температура, вологість, особливості виробництва і багато іншого. Тільки так можна правильно розрахувати необхідну концентрацію озону в повітрі для його ефективного і безпечного використання.
Дезінфекція приміщень.
Озонування вже набуло великого поширення на підприємствах харчової промисловості в розвинених країнах. Особливо це стосується обробки приміщень, адже найчастіше озон застосовується в газоподібному стані що заповнює все приміщення цілком. Таким чином не залишається необроблених ділянок і значно підвищується ефективність в порівнянні з “мокрою” дезінфекцією. Ще одним плюсом є те що газ проникає в усі малодоступні куточки куди важко дістатися будь-яким іншим методом.

Обробка морозильних камер
- Відпадає необхідність проводити дезінфекцію препаратами що залишають після себе їдкі специфічні запахи. Озон після обробки не залишає запаху.
- Збільшення терміну придатності продуктів без втрати візуальних або смакових якостей.
- Озон відмінно справляється з запахами які дуже часто з’являються в морозильних камерах.
Озон добре знищує різні види цвілі і грибків які теж дуже часто зустрічаються і розмножуються при температурах близьких до 0 градусів. Особливо часто в порівнянні з іншими зустрічається блакитна цвіль від якої іншими методами майже не позбудеться.
Якість товарів переробних підприємств безпосередньо залежить від присутності в виробничих цехах і в місцях зберігання шкідливих бактерій і комах. Знезараження за допомогою озону позбавлене багатьох недоліків звичайної обробки з використанням отрутохімікатів.